22 Septembar, 2018 8:08 AM
Home » Uncategorized » Zoran i Slaviša iz Bijeljine, te Velibor i Dragan iz Lopara pretukli srpskog povratnika pa pucali na tuzlansku policiju

Zoran i Slaviša iz Bijeljine, te Velibor i Dragan iz Lopara pretukli srpskog povratnika pa pucali na tuzlansku policiju

Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, te Velibor Tomić i Dragan Džaković iz Lopara identifikovani su kao napadači koji su pucali iz automatskog oružja na pripadnike policije koji su u naselju Rosulje u opštini Lukavac vršili uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad povratnikom Urošem Stojanovićem, rekli su Srni iz dobojskog Centra javne bezbjednosti,pozivajući se na podatke iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je Srni da se još jedno lice može dovesti u vezu sa napadačima, kao pomagač, te da je istraga u toku.

Policija i dalje traga za njima, a putevi kojima su se osumnjičeni mogli kretati blokirani su.

U potrazi učestvuju pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Centra javne bezbjednosti Doboj. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, biće angažovan i helikopter Republike Srpske.
Ovaj starac brutalno je pretučen u srijedu naveče. Potraga za razbojnicima je još uvijek bila u toku. U nju su, osim pripadnika policije Tuzlanskog kantona i Centra javne bezbjednosti Doboj, bili uključeni i pripadnici Jedinice za podršku i helikopter MUP-a Republike Srpske

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić
kazao je da su napadači poslije ispaljenih hitaca iz automatskog oružja vozilom pobjegli prema Petrovu u Republici Srpskoj.

On je naglasio da je o ovom događaju obaviješten i Centar javne bezbjednosti Doboj jer su napadači krenuli ka njihovom području. Na teren su odmah izašli i pripadnici Jedinice za podršku, a teren je pretraživan i iz vazduha helikopterom MUP-a RS. Svi putevi kojima bi se osumnjičeni mogli kretati blokirani su.

Izvor blizak istrazi kazao je da policija ima indicije ko su napadači i sumnja se da neki od njih poznaju pretučenog Uroša Stojanovića. Međutim, u policiji su istakli da ne mogu govoriti o detaljima istrage.

Tim za uviđaje MUP-a Tuzlanskog kantona napadnut je juče oko 10.30 časova.

– Napad se dogodio u zaseoku Rosulje kod Velike Brijesnice na Ozrenu, u opštini Lukavac. U tom selu se nalazi kuća pretučenog starca. Na sreću, ovom prilikom niko nije povrijeđen. Pucano je iz vozila u pokretu – rekao je Šarić.

Dodao je da ne može sa sigurnošću reći da li je ovaj napad povezan s premlaćivanjem srpskog povratnika. Međutim, simptomatično je da su meta napadača bili upravo policajci koji su bili na uviđaju u kući Stojanovića.

Ovaj srpski povratnik je napadnut i brutalno pretučen u srijedu u večernjim časovima. Pretpostavlja se da su napadači željeli da ga opljačkaju.

– Policija je u kući starca zatekla ispremetane sve stvari i zbog toga se sumnja da je motiv napada koristoljublje. Međutim, još nije tačno utvrđeno šta je iz kuće napadnutog ukradeno – kazali su u policiji Tuzlanskog kantona.

Napadači su starca pretukli, vezali i takvog ostavili u kući. Svezanog ga je pronašao komšija koji je otišao da ga obiđe jer mu je bilo neobično što ga nema. On je odmah pozvao starčevu rodbinu, koja je o svemu obavijestila policiju.

Po dolasku policije starac je prvo prevezen u Dom zdravlja Lukavac, odakle je zbog težine povreda prebačen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je zadržan na liječenju.

Stojanović je živio sam u kući, a njegove komšije za njega imaju samo riječi hvale i kažu da se on s njima nije svađao. Članovi njegove porodice juče su ispričali da su provalnici devastirali unutrašnjost njegove kuće.

Ovo nije prvi napad na Stojanovića, koji je na meti pljačkaša bio i 2009. godine. Tada su mu u kuću upala trojica maskiranih razbojnika koji su ga opljačkali i pretukli. Udarali su ga puškom po glavi i stavili cijev u usta. Kada su pronašli samo 54 marke koje je namijenio za kupovinu brašna, počeli su da ga brutalno udaraju, a onda su uzeli pare, a starca zaključali u kuću. On je uspio da izađe kroz prozor i obavijesti zeta koji živi u Lukavcu. Tada su istog dana kada je napadnut Stojanović, obijene su i kuće Jele Vukovanović i Zlatka Pejića u istom selu.

Uroš Stojanović je zadobio teške povrede grudnog koša i glave. Prebačen je u tuzlansku bolnicu.

– Pacijent U. S. smješten je na Klinici za hirurgiju, na Odjeljenju torakalne hirurgije. Svjestan je i komunikativan. Biće zadržan na liječenju i posmatranju, a trenutno ne možemo davati prognoze o njegovom daljem zdravstvenom stanju – rekla je portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Izvor (SAFF.ba)

Komentariši