25 Septembar, 2018 1:52 PM
Home » Tuzla IN » Tuzla: Građani žrtve borbe za peti mandat aktuelnog gradonačelnika

Tuzla: Građani žrtve borbe za peti mandat aktuelnog gradonačelnika

Po brojnim započetim, a nikad završenim radovima u Tuzli, jasno je da traje grozničava borba vlasti Jasmina Imamovića za njegov peti mandat. I to do posljednje pare poreskih obveznika iz gradskog budžeta

Pravi se “most na Neretvi” (valjda će početi i bitka za ranjenike!) koji je devastirao Gradski park, a sve da bi građani Tuzle mogli, u ljetnim mjesecima proći do Panonskih jezera, tog čuda nad čudima svjetskog tiruzma koji, kako kaže jedini pjesnik koji živi na narodnim jaslama u Tuzli, konkuriše turizmu Malezije!?

Ruje se kod hotela, zatvorena je ulica pored Jupitera, ne može se ne samo autima, nego čestito ni pješke, preko mosta kod Pedagoške akademije, valja se sagnuti pa proći ispod traka kojima se zabranjuje prolaz (samo što ne piše “stop, uviđaj”), ne može se ni od “Zvijezde” prema hotelima…

Sve je blokirano trakama, znacima opasnosti, upozorenjima da se “rade” radovi. A na mnogim mjestima u gradu ni trava nije pokošena,. pa postoji osnovan strah od ujeda zmija. Ali, to “mandatliju” i komšiju za stolom vladike Kačavende nije briga.

Sprdnju na stranu, ali ko je dao odlazećem gradonačelniku Jasminu Imamoviću i njegovim savjetnicima mandat da za svoju bespoštednu, oholu, bahatu, nesuvislu i troškali borbu za još vlasti na narednim izborima kao žrtveno janje koriste građane!?

Ko je narod pitao hoće li baš sada, u pola ljeta, sve ove radove i pristaju li da budu kolateralna šteta besomučne borbe za vlast gradonačelnika i njegovih stranačkih poslušnika? I to gradonačelnika koji u 15 godina mandata nije uveo praksu da prima građane na razgovor!?

Nije li vrijeme da Tužilaštvo pokrene istragu kako se troše budžetska sredstva za kampanju, kako se štimaju tenderi za radove “političkim prijateljima”, hoće li se, općenito rekavši, tužitelji početi baviti svojim poslom pa da sankcionišu bespoštedno arčenje narodnih para za političke interese pojedinaca u “uzavrelom gradu”?

Sramota, dragi Tuzlaci, na šta smo spali i šta sve šutke trpimo!

tuzlalive.ba


Komentariši