14 August, 2018 12:48 PM
Home » Tehnologija » iPhone 8: Model koji bi mogao donijeti radikalan zaokret dizajna

iPhone 8: Model koji bi mogao donijeti radikalan zaokret dizajna

Ako ćemo vjerovati u ono što predviđaju analitičari, iPhone 8 će se u dizajnerskom smislu napokon odmaknuti od već dosadnog i prožvakanog Apple-ovog dizajna…
Ako se ovaj nagovještaj pokaže tačnim, iPhone 8 bi zaista mogao izgledati fantastično. iPhone 7 i 7 Plus, predstavljeni prije nešto više od dva mjeseca, donijeli su minimalne izmjene dizajna u odnosu na prethodnike pa i onu generaciju prije sedme.

Zapravo, jedino što je Apple ove godine izmijenio na njima je maskiranje antenskih linija postavljanjem na gornju i donju leđnu ivicu te zamjena klsične Touch ID tipke novom kapacitvnom.

iphone-8-concept-7

Pritom je prostora ispod i iznad ekrana i dalje previše, kako god okrenete, a naročito je to slučaj kod većeg iPhone-a 7 Plus. U poređenju s nekim 5.5-inčnim Android-ima, iPhone 7 Plus je daska za peglanje.

Stvari bi se navodno mogle promijeniti s iPhone-om 8, koji će navodno umjesto IPS LCD-a imati OLED ekran i to u 5” i 5,8” dijagonali, koje će Apple smjestiti u iste ili čak manje gabarite od aktuelnih iPhone-a 7 i 7 Plus. Pritom bi Touch ID tipka mogla biti smještena ispod stakla ekrana. Barem se tako spekuliše za sada.

No još uvijek je rano nagađati o tome, jer kao što ukazuju informacije iz Apple-ovog tabora, Cook i Ive su i dalje u nedoumici u vezi konačnog dizajna, a uostalom nepoznato je i da li će iPhone 8 predstavljen do kraja godine ili će fanovi čekati do 2018.

itvesti.info


Komentariši