17 August, 2018 3:09 AM
Home » Tehnologija » BlackBerry: Korisnici mogu koristiti Facebook putem web aplikacije

BlackBerry: Korisnici mogu koristiti Facebook putem web aplikacije

Facebook i Blackberry ipak su postigli kompromisno rješenje u pogledu aplikacije ove društvene mreže na Blackberryjevim uređajima, javlja Venture Beat

Na postu u blogu su objavili da će korisnicima uređaja Blackberry 10 i BBOS biti dostupna nešto skromnija izvedba Facebook mobilne aplikacije “Korisničko iskustvo će biti nešto drugačije, ali i dalje ćete imati pristup Facebook funkcijama koje volite.”

Podsjetimo, Facebook je sredinom ovog mjeseca objavio da od 31. ožujka Facebookova mobilna aplikacija neće raditi na Blackberry uređajima. Posljednjih je mjeseci Facebook radio veliko pospremanje, jer su osim najave da ukidaju podršku za Facebook isto najavili i za mobilnu aplikaciju za WhatsApp.

Vijest je izazvala val negodovanja i negativnih reakcija na društvenim mrežama u vidu postova i komentara s hashtagom #WeAreBlackBerry i #ILoveBB10Apps, a iz Blackberryja su poručili da su “izrazito razočarani ovakvom odlukom Facebooka”.

Međutim danas je objavljeno kako je ipak postignuto kompromisno rješenje.

Iako na Blackberryjima više neće raditi nativna mobilna aplikacija, uspjeli su se dogovoriti i omogućiti podršku za web mobilnu aplikaciju, koja će najvjerjoatnije raditi nešto sporije i lošije od nativne, ali i to je bolje od nikakve aplikacije.

Na Blackberryjevim stranicama mogu se pronaći linkovi za nadogradnju aplikacije.

pogodak.ba/federalna.ba/telegram.hr


Komentariši