24 Septembar, 2018 6:06 PM
Home » Pozitiva! » Kako se obući primjereno godinama: Trikovi za “look” koje treba zapamtiti

Kako se obući primjereno godinama: Trikovi za “look” koje treba zapamtiti

Do četrdesete ste vjerojatno već razvili neki svoj stil oblačenja, a bilo bi najbolje kad bi težio jednostavnosti uz neke detalje koji će pokazati sofisticiranost dobi u kojoj se nalazite

Kad dođemo u određene godine, želimo i dalje izgledati mlađe i poletnije, pa se često zaboravimo i obučemo nešto što nikako nije primjereno našim godinama i izgledamo – blesavo, najblaže rečeno.

Tako se, primjerice, u četrdesetima nemojte oblačiti da izgledate premlado, pa pokušajte ne krasti odjeću iz ormara starije kćeri ili kupovati odjeću na odjelima za tinejdžere, jer ćete takvim odjevnim predmetima pobuditi samo negativnu pažnju. U četrdesetima se od žena očekuje oblačenje s ukusom, uz dozvoljenu malu dozu otkačenosti.

Naravno, ovo se odnosi i na boje, jer u današnjim je trgovinama lako pronaći komade odjeće koji bi vam odgovarali krojem, no boja bi bila primjerenija za neku drugu dob.

Jednako tako, nemojte na sebe stavljati odjeću koja će od vas napraviti gospođu u zlatnim godinama, jer ste za to definitivno premladi. Pokušajte naći zlatnu sredinu između mladalačke lepršavosti i ozbiljnosti zrelih godina.

I, naravno, bacite iz ormara sve one komade odjeće koji tamo stoje dvadesetak godina i svakog ih proljeća pokušavate iznova navući na sebe. Tijelo se neumitno mijenja s godinama i rijetki mogu tako dugo nositi iste stvari, ma kako bezvremenske one krojem bile.

metro-portal.hr


Komentariši