16 August, 2018 12:06 AM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Vodostaj rijeke Save i dalje u porastu

Vodostaj rijeke Save i dalje u porastu

Vodostaj rijeke Save i dalje je u porastu duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Visina vodostaja izmjerena jutros u 7.00 sati na vodomjernim stanicama u Bosanskom Brodu iznosila je 659 cm (jučer 639 cm), u Bosanskom Šamacu 516 cm (jučer 480 cm) te Orašju 717 cm (jučer 695 cm).

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7.00 sati bio je 199,04 m.n.m., dok tačka prelijevanja iznosi 200 m.n.m. U odnosu na jučerašnja mjerenja, nivo je viši za 18 cm.

Također, vodostaj rijeke Une jutros je iznosio  68 cm, a kritična tačka je 100 cm.

Požari

Vatrogasna jedinica Grada Bihaća imala je jednu manju intervenciju na gašenju požara, a gorio je dimnjak.

Pripadnici vatrogasne jedinice Općine Konjic imali su jednu intervenciju, gorio je  dimnjak na  zgradi u naselju Prkanj.

Vatrogasna jedinica Grada Zenice imala je dvije intervencije i to u naselju Blatuša na stambenoj zgradi te u ulici I zeničke brigade gdje je gorio dimnjak.

Vatrogasna jedinica Općine Kakanj imala je intervenciju na gašenju požara na dimnjaku na privatnoj kući, u naselju Pope, gdje je pričinjena manja materijalna šteta, bez povrijeđenih osoba.

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo  je imala četiri manje intervencije, i to jednu na  gašenju dimnjaka, dvije na gašenju otpada i jednu na gašenju zapaljenog automobila.

Zamućenost vode

Uslijed nepovoljnih hidrometeoroloških prilika u Bihaću je došlo do povećane mutnoće vode na izvorištima, te se potrošači vodoopskrbnog sistema upozoravaju da obavezno prokuhavaju vodu prije upotrebe za piće, saopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Izvor (Dnevni avaz)

Komentariši