16 August, 2018 3:57 AM
Home » Izdvojeno » ŠOK NA GRANICI HRVATSKE I SLOVENIJE Policija u autobusu pronašla cijeli arsenal oružja – pištolje, puške, metke, bombe, čak i tromblonske mine…

ŠOK NA GRANICI HRVATSKE I SLOVENIJE Policija u autobusu pronašla cijeli arsenal oružja – pištolje, puške, metke, bombe, čak i tromblonske mine…

U ručnoj prtljazi 25-godišnjeg državljanina  BiH koji se autobusom iz Banja Luke vozio u Švedsku slovenska je policija otkrila cijeli arsenal oružja –  pištolje, bombe, streljivo, puške te dvije tromblonske mine, javio je u utorak mariborski list “Veče” koji se poziva na policijske izvore.

 

Oružje je otkriveno rentgenskim pregledom više komada prtljage u autobusu koji je u Sloveniju ušao u subotu. Među ostalim je nađeno 36 ručnih bombi, sedam različitih pištolja, tri automatske puške, te dvije tromblonske mine M-60.

Oružje je otkriveno u autobusu danskih registarskih oznaka na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Macelj/Gruškovje, a vjerojatno je bilo namijenjeno nekoj kriminalnoj skupini u zapadnim zemljama, objavila je slovenska policija koja je pritvorila osumnjičenog za nezakonito krijumčarenje oružja i u vezi sa slučajem surađuje s policijama drugih zemalja.

Slovenski mediji navode da se vjerojatno radi o kanalu krijumčarenja oružja na “balkanskoj ruti”, a ovo je najveća zapljena oružja u zadnjih nekoliko godina.

Komentariši