16 August, 2018 3:57 AM
Home » Novosti » Svijet » Bahatost bez granica: Luksuzan život bogataša iz SA i pozlaćeni vozni park

Bahatost bez granica: Luksuzan život bogataša iz SA i pozlaćeni vozni park

Mnogi ljudi za putovanje u inostranstvo iznajmljuju automobil, a neki imaju mogućnost da biraju luksuzniji tip. Ali, za čovjeka koji očajnički pokušava da održe svoju reputaciju, odmor u Londonu čini još jedno u nizu mjesta na kojem može da pokaže svoja impresivna vozila

“Najblistaviji” turista u Britaniji, je iz Saudijske Arabije stigao u London tokom vikenda sa kolonom zlatnih automobila u vrijednosti većoj od milion i po eura.

Njegova vozila uključuju 470.000 eura vrijedan Mercedes G63 terenac sa šest točkova, Bentli Flying Spur, vrijedan 280.000 eura, 450.000 eura vrijedan Rols-Rojs i 450.000 funti vrijedan Lamborghini Aventador SV.

Automobili su viđeni parkirani ispred Mandarin Oriental Hotela sa pet zvjezdica u centru Londona, a put ih je vodio i do luksuznih djelova Londona, kao što je Kedogan plejs, gdje je prosječna cijena kuće preko 6 i po miliona eura.

Nije poznato koliko je novca utrošeno u prekrivanje automobila zlatnom folijom, ali ranija istraživanja pokazuju da po vozilu cijena dostiže 5.000 eura.

Ove fotografije označavaju početak gradske sezone superautomobila, kada bogati Arapi bježe od visokih temperatura na Bliskom istoku i krstare britanskom prijestonicom u svojim upadljivim vozilima.

Dolazak superautomobila postao je redovan događaj u poslednjih nekoliko godina, sa bogatim Kuvajćanima, Saudijcima i ostalim Arapima, koji se takmiče u tome ko će imati bolji automobil.

Često su primjećeni kako čekaju u saobraćajnom zastoju u nekim od najpopularnijih oblasti u centralnom Londonu ili su parkirani ispred dizajnerskih prodavnica i luksuznih butika.

Smatra se da vlasnici plaćaju oko 30.000 eura da avionima prebace svoja vozila u London. Katarska aviokompanija je jedna od kompanija koje transportuju vozila.

Prošle godine, nakon brojnih žalbi, londonske opštine Kensington i Čelsi uvele su Odred zaštitnika javnog prostora.

Vozačima je sada zabranjeno turiranje motora, naglo ubrzavanje, trkanje, izvođenje vratolomija, sviranje ili izazivanje zastoja.

Uloga Odreda je da se nosi sa “prevelikim nivoom buke, uznemiravanja, izazivanjem opasnosti i rizika” koju su izazvali vozači.

Vozači koji prekrše pravila suočavaju se sa maksimalnom kaznom od 1.500 eura, ili fiksnom kaznom od 150 eura. Tokom protekle tri nedelje sedmorici vozača su uručene fiksne kazne.

pogodak.ba/…/dailymail.co.uk


Komentariši