24 Septembar, 2018 6:06 PM
Home » Novosti » Balkan » Diplomatski odnosi susjeda: Hrvatska podržava BiH na putu prema EU i NATO savezu

Diplomatski odnosi susjeda: Hrvatska podržava BiH na putu prema EU i NATO savezu

Republika Hrvatska još jednom je potvrdila svoju podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu prema članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu, rečeno je tokom susreta u Banskim dvorima predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem te članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem

Razgovor je bio fokusiran na bilateralne odnose, koji su ocijenjeni kao odlični. S obzirom da je zajednička suradnja od strateškog interesa za obje države, izražena je politička volja da se odnosi strukturiraju u smislu organizacije zajedničke sjednice vlada.

Razgovaralo se i o konkretnim potezima za rješavanje preostalih otvorenih pitanja kao i načinima poboljšanja gospodarske suradnje, a posebno u sektorima infrastrukture i energetike.

Također, razgovaralo se i o problemu migrantske krize s posebnim naglaskom na buduću suradnju u kontroli i zaštiti granice.

Sastanku su prisustvovali i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov i ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

pogodak.ba/agencije


Komentariši