16 August, 2018 2:22 AM
Home » Novosti » Balkan » Crna Gora: Uhapšena tri lica zbog organizovanja prostitucije na moru

Crna Gora: Uhapšena tri lica zbog organizovanja prostitucije na moru

Službenici Sektora kriminalističke policije Crne Gore su u akciji “Glorija” uhapsili tri osobe zbog sumnje da su u Budvi i Tivtu tokom ljeta organizovale i ugovarale seksualne usluge koje su pružale mlade punoljetne djevojke

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije su danas, nakon sprovođenja višemjesečnih aktivnosti u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, realizovali akciju “Glorija” u kojoj su uhapsili tri osobe u vezi sa organizovanjem prostituacije.

“Policijski službenici su, u saradnji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Kotoru, prikupili činjenice na osnovu kojih su lišili slobode M.B.(36) i B.V. (25) iz Budve i S.F. (31) iz Tivta zbog sumnje da su počinili krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije”, precizira se u saopštenju.

Kako se navodi, policijski službenici, shodno prikupljenim činjenicama i preduzetim aktivnostima, sumnjaju da su te tri osobe tokom juna, jula i avgusta ove godine na području Budve i Tivta ugovarali i organizovali pružanje seksualnih usluga u privatnom smještaju i hotelima, precizirajući mjesto, vrijeme i cijenu usluga, a u cilju sticanja novčane dobiti, i da su u te svrhe koristili više mlađih ženskih punoljetnih osoba.

“Osumnjičeni će biti privedeni u ODT-u u Kotoru na dalju nadležnost, uz krivičnu prijavu koja se podnosi zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, akcija “Glorija” nastavak je aktivnosti službenika Uprave policije na otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju organizovanja prostitucije i bavljenja prostitucijom.

pogodak.ba/tuzlalive.ba/aa.com.tr/ba


Komentariši