16 August, 2018 3:58 AM
Home » Novosti » Press kiosk » Drink – mladi reper u usponu: Teško djetinjstvo i surovi život

Drink – mladi reper u usponu: Teško djetinjstvo i surovi život

Donosimo vam kratku priču o talentovanom umjetniku koji se bori kako dobio svoje mjesto pod zvjezdanim nebom. U razgovoru sa reperom Borisom Mušeckijem, doznali smo veoma potresnu životnu priču, kao i motivaciju da kroz život treba čvrstvo koračati bez obzira koliko realnost surova bila

Boris je mladi reper koji je u usponu i koji želi snimiti novu pjesmu, ali kako kaže, za novi singl su mu potrebni sponzori. Njegovu priču vam prenosimo u cijelosti, a ona glasi ovako:

“Živio sam sa mamom do svoje treće godine. Čuvala je sestru i mene i živjeli smo veoma skromno, doslovno u bjedi. Vremenom, majka je oboljela psihički, a nakon toga maltretirala me, da skratim priču. Jednoga dana majka je bila veoma bjesna i u ruci je držala kuhinjski nož, a ja sam bježao oko stola strahujući da me ne povrijedi i na kraju sam nekako uspio pobjeći iz kuće, ali majka me je ipak sustigla i uspjela okrznuti nožem u vrat sa lijeve strane. Taj ožiljak od povrede nosim i dan danas i to je bila velika trauma iz djetinjstva. Tada sam imao samo tri godine, a majka je sestru i mene ipak morala čuvati, hraniti, odjevati i brinuti o nama. Ali i pored toga, i dalje smo imali velikih problema sa majkom, tako da su sestru i mene socijalni radnici oduzeli i smjestili u dom za djecu bez roditelja u malom siromašnom selu Vionica, tačnije, bili smo u domu blizu Vionice u gradu Čitluku”.

10390400_1437479556504605_2313085257012423584_n

U dom sam došao sa samo tri godine, a izašao sam sa nepunih devet godina. Za vrijeme boravka u domu prošao sam sve i svašta. Duga je priča mog djetinjstva. Ali danas živim sam, od 2015. godine sam se osamostalio. Završio sam osnovnu školu, a nakon toga i trogodišnju srednju školu za pomoćnog kuhara. Rođen sam 10.04.1995. godine u Tesliću, a rodni grad nisam vidio od svoje treće godine sve do danas. Trenutno živim u Tuzli i ovdje sam više od devet godina.

Sa šesnaest godina sam počeo pisati rep pjesme, a prvi rad nosi naziv “Smak Sveta”. Lično sam sebi dao umjetničko ime (alijas) “Drink”, a razlog tome jeste što se kroz pjesme i umjetničko-pjesnički stil života tako osjećam u srcu i duši, čak i u psihičkom smislu. Navesti ću jedan citat iz moje pjesme koja se zove ”Dete ne sretno i maleno”, a koji glasi ovako: “Dete ne sretno još je inteligentno al’ nidočeg mu nije, jer svaki loš dušmanin hoće psihički da ga pije”. Nadam se da sam bio dovoljno jasan. A reći ću i zašto sam počeo pisati pjesme. Naime, tu sam zapravo našao svoj duševni mir, ljubavnu potrebu i talenat. Svaki moj tekst je iz dubine uma i duše, i to radim samo od srca. U pjesmama iznosim emocije, pišem o onome što me muči, ono bez čega ne mogu i ne želim. Pišem o onome što želim objasniti ljudima, što želim preporučiti ili eventualno pomoći nekima da ne budu bez volje – jer to bi trebao biti zadatak nas repera”.

pogodak.ba


Komentariši