16 August, 2018 8:08 PM
Home » Novosti » Press kiosk » Bosanskohercegovački model Suada K. o 36. sezoni “Nivea BH Fashion Week”

Bosanskohercegovački model Suada K. o 36. sezoni “Nivea BH Fashion Week”

Najdugovječniji i jedini bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavljaju svoje parnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna te dobri domaćini mnogobrojnim domaćim i inozemnim dizajnerima u BiH

– Ovogodišnji vizual modnog događaja 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo nosi parolu “Inovacija”. Sam pojam inovacija dosta je širok, ali kada je moda u pitanju inovacija je ključan pojam. Sve vrsne i vodeće dizajnere u svijetu mode inovacija čini posebnima. Ove godine na našem 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, imat ćete priliku da vidite etablirane BH modne dizajnere, inozemne modne dizajnere iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Turske, revije najpoznatijih svjetskih brendova XYZ Premium Fashion Storea, zatim performance i modnu reviju obuće vrhunske kvalitete Deichmann i dr… kao i mlade neafirmisane dizajnere u sekciji “Perwoll New Generation” koji će se boriti za nagradu od 1000 EURA.

– Sigurna sam kako će svi posjetitelji, ljubitelji mode, uživati u atraktivnom prostoru Porsche Sarajevo salon Audi, u novom i izmjenjenom konceptu, intimnijeg izdanja, specijalno uređenog za naš nadolazeći projekat. Nakon modnih dešavanja u Porsche Sarajevo salon Audi na dane 02.04. i 03.04., prijatelje projekta i naše modne sladokusce očekuje još jedno prijatno iznenađenje. Naime, svoja vrata za modna dešavanja na dane 04.04. i 05.04. će otvoriti Zemaljski muzej Sarajevo. Odlučeno je da 36 NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO obilježimo i ovdje, među eksponatima iz srednjeg vijeka, kako bismo podržali Zemaljski muzej i institucije kulture.

Svi posjetioci sedice mode, na ovom jedinstvenom mjestu, najznačajnijem i najvećem muzejskom zdanju u BiH kao što je Zemaljski Muzej, moći će prošetati kroz prošlost naše zemlje od najstarijih vremena, pa do etnoloških zbirki čiji enterijer pruža atmosferu bosanskohercegovačke tradicionalne gradske kuće u osmanskom periodu.

Želja nam je podići svijest među turistima i ukazati na značaj baštine jedne zemlje koji ima Zemaljski muzej BiH.Mnogo se veselim ovom dogadjaju iako još uvijek ne znam šta su nam sve dizajneri priredili, ali poznavajući talenat i trud naših dizajnera sigurna sam da me ni ovaj put nece iznevjeriti i da ću biti odusevljena njihovim kreacijama. -izjavila je Suada Kukuljević.

pogodak.ba


 

Komentariši