17 August, 2018 3:09 AM
Home » Novosti » Press kiosk » Umjetnici iz BiH traženi u inostranstvu: Fotograf odbio D.A.F Models

Umjetnici iz BiH traženi u inostranstvu: Fotograf odbio D.A.F Models

Proteklog vikenda bh. modni fotograf Perica Vincetić posjetio je Beč. Kako saznajemo od  Kostje Ivanova, menadžera Ruske modne agencije D.A.F Models iz Volgograda

“02.07. (subota) u večernjim satima našao sam se sa Vincetićem na večeri, tu je bio prisutan i prevoditelj zbog lakše komunikacije i dogovora o eventualnoj poslovnoj suradnji”.

“Ovaj mladi fotograf pun je potencijala i  volje za radom, a osim volje ima i talenta. Njegov način fotografisanja je s jedne strane jako kreativan, jer kada gledate fotografiju imate priču”.

“DAF Models je agencija u  razvoju i usponu,  tražimo talentovane ljude – radnike da ubrzamo svoj rast i uspjeh, ali je to malo teže ostvarivo zato što u Rusiji imamo mnogo modnih agencija i udruženja.”

Žao nam je što nismo postigli dogovor

“Poštujemo njegov stav i razmišljanje o  svemu tome. Ponudili smo  ugovor  i proveli ga kroz sve stavke i odredbe ugovora, šta i kako se radi, odnosno kakvi su uvjeti  rada i kakve sve mogućnosti ima radom za našu agenciju”.

U dvosatnom druženju i razgovoru  sa Vincetićem nismo se uspjeli dogovoriti oko poslovne saradnje, dali zbog udaljenosti, jer od Volgograda do BiH imate oko 2.900-3.000 km, ili uvjeta koje smo mu ponudili uz početnu platu od 1.500 eura.

Odgovor Vincetića je bio: “Ne znam baš, moram malo razmisliti, ali nisam mnogo ni zainteresovan”.

izvor: pogodak.ba


Komentariši