16 August, 2018 3:59 AM
Home » Izdvojeno » Imao je 29 milijuna dolara, sve je ostavio svojim džihadistima

Imao je 29 milijuna dolara, sve je ostavio svojim džihadistima

Rukom pisana oporuka pronađena je među papirima koje su u posljednjem skrovištu nekadašnjeg čelnika Al Qaide pronašli američki specijalci…

Osama bin Laden gotovo cijelo svoje bogastvo od 29 milijuna dolara oporučno je ostavio svojim poklonicima kako bi nastavili džihad protiv Zapada , u ime Alaha. Rukom pisana oporuka pronađena je među papirima koje su u posljednjem skrovištu nekadašnjeg čelnika Al Qaide pronašli američki specijalci.

Samo jedan posto bogatstva namijenio je članu svoje organizacije Mahfouzu Ould al-Walidu, a Ab Ibrahim al-Iraqi Sa'ad, čovjek koji mu je pomogao osnovati tvrtku, također je dobio samo jedan posto .

U drugom pismu svom ocu poručuju da se brine za njegovu ženu i djecu, a prema porukama da se naslutiti kako je znao da bi ga mogli ubiti, piše BBC .

– Ubit će me, molite se za mene i slavite moje ime, trebat će mi pomoć da pronađemsvoj vječni dom – napisao je bin Laden.

Još uvijek nije jasno je li bogatstvo koje je ostavio u obliku gotovine ili dionica.

Da je bin Laden bio paranoičan dokazuje i činjenica da se naljutio na jednu od svojih žena jer je otišla zubaru u Iran dok se on skrivao u Pakistanu. Osama se bojao da će joj agenti CIA-e tamo u plombu ugraditi čip koji će ih dovesti do njegova skrovišta.

I svoje suradnike često je upozoravao na opasnosti, posebno na one prilikom uzimanja novca za otkupninu u kojem su se, po Osaminom mišljenju, mogli nalaziti uređaji za praćenje.

izvor(24 sata)

Komentariši