16 August, 2018 2:23 AM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Vremenska prognoza – 05. mart 2016.

Vremenska prognoza – 05. mart 2016.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme


Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bosanski Novi 12, Bihać i Prijedor 11, Banja Luka i Neum 2, Sanski Most 1.

Temperature zraka u 07 sati:

Bjelašnica -7 stupnjeva, Sokolac -5, Livno -4, Bugojno -3, Jajce i Kupres -2, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica -1, Banja Luka 0, Doboj i Zvornik 1, Mostar 3, Bihać i Gradačac 4, Trebinje 5, Neum 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Dnevna prognoza

Danas se u našoj zemlji očekuje, uglavnom, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčanije. U večernjim satima kiša se očekuje na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar, prije podne, slab do umjeren, a od sredine dana pa do ponoći umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 9 do 16 stupnjeva.

U Sarajevu, prije podne nešto sunčanije, a poslije podne uglavnom, pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se jaki udari vjetra. Oko i poslije ponoći sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura oko 12 stupnjeva.

BIO prognoza

Tmurno I vjetrovito vrijeme sa povremenim padavinama ,kod većine ljudi će uzrokovati lošije raspoloženje, a osjetljive osobe će u poslijepodnevnim i večernjim satima imati pojačane tegobe u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, nesanice i dekoncentracije.

fhmzbih.gov.ba


Komentariši