16 August, 2018 2:24 AM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Vremenska prognoza – 03. mart 2016.

Vremenska prognoza – 03. mart 2016.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U Krajini i na jugu Hercegovine je registrovana slaba kiša


Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Bjelašnica -5; Sokolac -1; Bugojno, Gradačac i Srebrenica 0; Tuzla i Zenica 1; Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Jajce, Kupres, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 2; Doboj, Ivan Sedlo i Prijedor 3; Goražde 4; Livno i Trebinje 6; Mostar i Čapljina 8; Bihać 9; Neum 11 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je manji od normalnog i opada.

Dnevna prognoza

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg, a u nizinama kiša. Više padavina se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, od 10 do 30 litara po metru kvadratnom. U ostalim područjima očekivana količina padavina je od 2 do 10 litara po metru kvadratnom. U noći na petak slab snijeg ili susnježica su mogući u nizinama u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima, istočnog i jugoistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na sjeveroistoku Bosne do 15°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

BIO prognoza

Pogoršanje vremena praćeno padavinama kiše, u višim područjima snijega u cijeloj zemlji, nepovoljno će uticati na većinu ljudi. Kod meteoropata je moguća reakcija u vidu glavobolje, razdražljivosti, manjka koncentracije te pojačanog umora, a kod hroničnih bolesnika pojačane tegobe.

fhmzbih.gov.ba


Komentariši