20 Oktobar, 2017 12:38 PM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Vremenska prognoza – 03. mart 2016.

Vremenska prognoza – 03. mart 2016.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U Krajini i na jugu Hercegovine je registrovana slaba kiša


Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Bjelašnica -5; Sokolac -1; Bugojno, Gradačac i Srebrenica 0; Tuzla i Zenica 1; Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Jajce, Kupres, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 2; Doboj, Ivan Sedlo i Prijedor 3; Goražde 4; Livno i Trebinje 6; Mostar i Čapljina 8; Bihać 9; Neum 11 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je manji od normalnog i opada.

Dnevna prognoza

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg, a u nizinama kiša. Više padavina se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, od 10 do 30 litara po metru kvadratnom. U ostalim područjima očekivana količina padavina je od 2 do 10 litara po metru kvadratnom. U noći na petak slab snijeg ili susnježica su mogući u nizinama u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima, istočnog i jugoistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na sjeveroistoku Bosne do 15°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

BIO prognoza

Pogoršanje vremena praćeno padavinama kiše, u višim područjima snijega u cijeloj zemlji, nepovoljno će uticati na većinu ljudi. Kod meteoropata je moguća reakcija u vidu glavobolje, razdražljivosti, manjka koncentracije te pojačanog umora, a kod hroničnih bolesnika pojačane tegobe.

fhmzbih.gov.ba


Check Also

Domaci rap duo K.O. Bracha su upravo izdali najnoviju pjesmu pod nazivom “Egzil”

Domaci rap duo K.O. Bracha su upravo izdali najnoviju pjesmu pod nazivom “Egzil”. Pjesma opisuje ...

Komentariši