25 Septembar, 2018 1:52 PM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » UKC Tuzla: Svečano otvorena renovirana Odjeljenja za kardiologiju

UKC Tuzla: Svečano otvorena renovirana Odjeljenja za kardiologiju

Svečanom ceremonijom, u prisustvu velikog broja zvanica, medija i zaposlenika UKC Tuzla danas je upriličeno otvaranje renoviranog A i B bloka Odjeljenja za kardiologiju sa pripadajućim kabinetima za ergometriju, ultrazvuk srca i holtera, te specijalističko konsultativne ambulante Klinike za interne bolesti

Realizacijom projekta na Odjeljenju za kardiologiju urađena je adaptacija svih bolesničkih soba, mokrih čvorova i kardioloških kabineta, kao i nabavka namjenskog namještaja. Prema riječima šefa Odjeljenja za kardiologiju, prof. dr. Zumrete Kušljugić uloženi napori imaju za cilj obezbijediti visok nivo zdravstvene zaštite i usluge za krajnje korisnike, odnosno pacijente.

Prof. dr. Kušljugić je tokom svog obraćanja veliku zahvalnost iskazala prema društveno odgovornim institucijama, kao i humanim ljudima, koji su uz veliki doprinos zaposlenika Odjeljenja potpomogli realizaciju projekta renoviranja i osavremenjavanja prostorija Odjeljenja za kardiologiju Klinike za interne bolesti.

Zahvalnost je iskazao i načelnik Klinike za interne bolesti, prof. dr. Denijal Tulumović istakavši važnost ovog projekta s obzirom da je broj pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti u sve većem porastu, a poznato je da kardiovaskularne bolesti predstavljaju vodeći uzrok smrtnosti u BiH.

Prisutnim zvanicama obratio se i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić, koji je istakao da je pomenuti projekat samo jedan u nizu aktivnosti kojima se nastoje stvoriti bolji uslovi boravka za pacijente, ali i pozitivno okruženje za zaposlenike UKC Tuzla.

Presjecanjem vrpce renovirano Odjeljenje za kardiologiju Klinike za interne bolesti UKC Tuzla otvorila je predsjednica Upravnog odbora UKC Tuzla, doc. dr. Munevera Bećarević – saopšteno je iz UKC Tuzla.

tuzlainfo.ba


Komentariši