23 Juli, 2018 5:50 PM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Trojka iz BiH prvo sa Vučićem pa sa Brnabić

Trojka iz BiH prvo sa Vučićem pa sa Brnabić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će, ispred Palate Srbija, prirediti svečani doček za članove Predsedništva BiH, koji borave u posjeti Srbiji.

Nakon razgovora Vučića sa članovima tročlanog Predsjedništva BiH – predsjedavajućim Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem – najavljeno je obraćanje medijima.

Vučić je za članove Predsjedništva BiH, koji su u Beograd doputovali u utorak, isto večer priredio radnu večeru tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

– Sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima – objavio je predsjednik Srbije na svom Twitter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, također, razgovarati s premijerkom Srbije Anom Brnabić. Kako je saopćeno iz Vlade Srbije, oni će razgovarati o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dvaju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.

Pored toga, članovi Predsedništva BiH položit će vijence na Spomenik neznanom junaku na Avali. U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, bit će ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posjetu Srbiji završiti sastankom sa predsjednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima.

Komentariši