14 August, 2018 12:47 PM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » TK: Do kraja 2016. godine 60 novih radnih mjesta za doktore medicine

TK: Do kraja 2016. godine 60 novih radnih mjesta za doktore medicine

Zavod zdravstvenog osiguranja  TK objavio je Poziv javnim zdravstvenim ustanovama sa područja TK da učestvuju u realizaciji Programa zapošljavanje mladih kadrova u Javnim zdravstveni ustanovama u našem kantonu za 2016. godinu

Na ovaj način planirano je  zapošljavanje  60 doktora medicine, koji su trenutno na evidenciji Službi za zapošljavanje. Kako bi zastavili trend odlaska ljekara iz BiH, pa tako i TK, Vlada TK , odnosno resorno ministarstvo preko Zavoda  za zdravstveno osiguranje su  objavili Poziv javnim zdravstvenim ustanovama sa područja TK da učestvuju u realizaciji Programa zapošljavanje mladih kadrova.

Javni poziv će biti otvoren do kraja juna. Ljekari će biti angažovani na šest mjeseci, uz mogućnost produženja Ugovora. Za svakog doktora mjesečno će biti izdvojeno po 980 KM. Mladi ljekari koji dobiju posao proći će medicinske procedure i specijalizacije, kako bi u budućnosti bili spremni zamijeniti svoje starije kolege.

Potrebne specijalizacije određivat će medicinske ustanove u koje budu primljeni. Na ovaj način realizirat će se obećanje Vlade Tuzlanskog kantona da u toku ove godine zaposli sve ljekare koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje , s jedne strane ali i osigura potreban medicinski kadar u zdravstvenim ustanovama.

rtvtk.ba


Komentariši