17 August, 2018 3:05 AM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Stanje na putevima – 07. mart 2016.

Stanje na putevima – 07. mart 2016.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom i mokrom kolovozu, uz pojačan  promet vozila u blizini većih gradskih centara

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Dusine, u vremenu od 08.00 do 16.00 sati najavljene su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatan oprez se savjetuje  na dionicama u usjecima. Izdvajamo putne pravce:   Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na autocesti A1 saobraćaj se odvija po mokrom  kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Izmjene u režimu saobraćaja:

Magistralni putevi

M-4 Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5 Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-16 Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17 Potoci-Mostar na dionici Šehovina-Zalik saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom do završetka sanacionih radova.
M-18 Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Regionalni putevi

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

Sarajevski Kanton

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kalemova (od broja 14 do raskrsnice sa ulicom Omera Stupca).
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.
bihamk.ba

Komentariši