22 Septembar, 2018 8:06 AM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Stanje na putevima – 05. mart 2016.

Stanje na putevima – 05. mart 2016.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima

Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima.  Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatan oprez se savjetuje na dionicama u usjecima. Izdvajamo putne pravce:   Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH,  na graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

Izmjene u režimu saobraćaja:
Magistralni putevi
M-4 Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5 Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-16 Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17 Potoci-Mostar na dionici Šehovina-Zalik saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom do završetka sanacionih radova.

M-18 Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Regionalni putevi

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

Sarajevski Kanton

– Zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK “Sarajevo” i NK “Čelik” danas od 14 do 20 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase i u ulici Betanija od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.
– Zbog izvođenja radova na opravci kanalizacione mreže u ulici Humska (kod Plavog granapa) saobraćaj će se od 09 do 15 sati odvijati jednom trakom od 02. do 05.03, kao i u dane 07. i 08.03. Dana 06.03. saobraćaj će u istoj ulici od 09 do 15 sati biti potpuno obustavljen na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ruđera Boškovića do raskrsnice sa ulicom Orlovačka, izuzev za vozila stanara, pravnih i fizičkih lica sa sjedištem na ovom dijelu ulice Humska.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kalemova (od broja 14 do raskrsnice sa ulicom Omera Stupca).
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.
bihamk.ba

Komentariši