23 Juni, 2017 1:58 PM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Stanje na putevima – 04. mart 2016.

Stanje na putevima – 04. mart 2016.

Zbog snijega koji je noćas padao u sjeverozapadnim  predjelima BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu od 2 do 5 cm ima na dionicama: Bihać-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Ključ-Sanski Most i Glamoč-Mlinište.  Dodatne poteškoće vozačima na području Jablanica-Konjic i Bugojno-Makljen pričninjava smanjena vidljivost zbog magle. U ostalim krajevima naše zemlje saobraćaj se odvija po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.
Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatan oprez se savjetuje na dionicama u usjecima. Izdvajamo putne pravce:   Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila do 15.04.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH,  na graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

Izmjene u režimu saobraćaja:

Magistralni putevi

M-4 Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5 Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-16 Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17 Potoci-Mostar na dionici Šehovina-Zalik saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom do završetka sanacionih radova.
M-18 Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.
Regionalni putevi
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.
Sarajevski Kanton
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.
– Zbog izvođenja radova na opravci kanalizacione mreže u ulici Humska (kod Plavog granapa) saobraćaj će se od 09 do 15 sati odvijati jednom trakom od 02. do 05.03, kao i u dane 07. i 08.03. Dana 06.03. saobraćaj će u istoj ulici od 09 do 15 sati biti potpuno obustavljen na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ruđera Boškovića do raskrsnice sa ulicom Orlovačka, izuzev za vozila stanara, pravnih i fizičkih lica sa sjedištem na ovom dijelu ulice Humska.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kalemova (od broja 14 do raskrsnice sa ulicom Omera Stupca).
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.
bihamk.ba

Check Also

Domaci rap duo K.O. Bracha su upravo izdali najnoviju pjesmu pod nazivom “Egzil”

Domaci rap duo K.O. Bracha su upravo izdali najnoviju pjesmu pod nazivom “Egzil”. Pjesma opisuje ...

Komentariši