24 Septembar, 2018 6:10 PM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » FBiH: Univerzitetskim bibliotekama uručeno 1380 primjeraka naučne literature

FBiH: Univerzitetskim bibliotekama uručeno 1380 primjeraka naučne literature

U sklopu redovnih programa podrške izdavanju i otkupu referentne naučne literature i visokoškolskih udžbenika, federalna ministrica obrazovanja i nauke dr.sc. Elvira Dilberović uručila je svim bibliotekama javnih univerziteta na području Federacije BiH komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature

Riječ je o kontinuiranom projektu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke kojim se želi dodatno poboljšati bibliotečki fond svih javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine, a ovaj put je dodijeljeno ukupno 1380 primjeraka aktuelnih naučnih i referentnih izdanja, odnosno ukupno 154 različita naslova.

„Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je prepoznalo ulogu i značaj izdavačke i bibliotečke djelatnosti u realiziranju složenih reformskih procesa u oblasti nauke i visokog obrazovanja. Tim više što biblioteke, kao istinske riznice informacija, posebno doprinose kvaliteti obrazovnog i istraživačkog procesa, kao i nastavnom i naučno-istraživačkom radu kako studenata tako i nastavnog osoblja i saradnika“, naglasila je ovom prilikom federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti dr.sc. Elvira Dilberović, istaknuto je iz ovog Ministarstva.

pogodak.ba/fena.ba


 

Komentariši