16 August, 2018 12:06 AM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Derventa: Uhapšeno lice zbog uzgoja i stavljanja u promet marihuane

Derventa: Uhapšeno lice zbog uzgoja i stavljanja u promet marihuane

Policija u Derventi uhapsila je I.Š., u čijoj je kući, u naselju Novi Lužani, pronađena indijska konoplja

Oduzeto je 19 polomljenih stabljika indijske konoplje visine do jednog metra, ukupne težine 4.120 grama.

Uzgojenu indijsku konoplju, koja je bila zasađena u saksijama, I.Š. je pokušao uništiti po dolasku policijskih službenika, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Pronađeno je i oduzeto 512 grama sasušene zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu“, sjemenke indijske konoplje upakovane u pvc vrećice ukupne težine 34 grama, 87 grama zelene biljne materije u obliku kreme koja svojim izgledom asocira na smjesu napravljenu od marihane.

Oduzeta indijska konoplja i marihuana pronađene su u dvije prostorije prilagođene za vještački uzgoj indijske konoplje.

Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti za koje se sumnja da su korišteni za uzgoj indijske konoplje (sedam lampi sa adapterima i tajmerima, kvarcna grijalica, termometar, kabina u kojoj je vršen uzgoj pod posebnim uslovima i drugi predmeti).

Lice I.Š. je lišen slobode i nakon izvršene kriminalističke obrade, na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj, pušten je na slobodu, a protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

avaz.ba


Komentariši