25 Septembar, 2018 1:52 PM
Home » Novosti » Bosna i Hercegovina » Bez kantonalnih i entitetskih granica: Usluge brze pošte uskoro u cijeloj BiH

Bez kantonalnih i entitetskih granica: Usluge brze pošte uskoro u cijeloj BiH

 Tri javne pošte u BiH bile su ograničene na određene teritorije unutar države i to uglavnom po nacionalnoj liniji. Također, na pošiljku iz jednog grada u FBIH do grada u RS-u trebalo je čekati nekoliko dana. Ovim projektom bi se situacija trebala promijeniti.

Iz Pošte Srpske su kazali kako se u ovaj projekat ušlo s ciljem poboljšanja usluge te zadovoljstva korisnika poštanskih usluga sva tri javna poštanska operatera u BiH.

“S obzirom na to da su međuoperaterski dogovori u završnoj fazi, na radost nas i svih korisnika, ova usluga će uskoro zaživjeti na kompletnom području BiH i to po najpristupačnijim cijenama. Odnosno, uskoro će pošiljka poslana brzom poštom iz Republike Srpske u bilo koji grad ili mjesto u Federaciji BiH biti uručena u roku od 24 sata, a isto tako i iz FBiH u RS. Izražavamo posebno zadovoljstvo saradnjom s druga dva javna poštanska operatera u BiH kojom smo pokazali da su nam korisnici na prvom mjestu”, kazala je Željka Koljančić, glasnogovornica Pošte Srpske.

Usluga brze pošte bila je namijenjena samo za područja na kojima su radili poštanski operateri pa su privatne firme koje se bave brzim prenosom pošiljki preuzele njihov zadatak, ali i zaradile novac.

Pružanje usluge brze pošte na nivou BiH sve tri pošte počinju od 1. oktobra ove godine. Prvi rezultati očekuju se u prvoj polovini 2017. godine.

izvor: pogodak.ba/rtvtk.ba/klix.ba


Komentariši