17 August, 2018 3:07 AM
Home » Nauka » Arheologija i teorije zavjere: Nevjerovatni i neobjašnjivi artefakti

Arheologija i teorije zavjere: Nevjerovatni i neobjašnjivi artefakti

Zemlja je, kažu nastala prije 4.5 milijardi godina, a prvi čovjek je nastao prije maksimalno tri miliona godina. Pitamo se, odakle ove stvari potiču, ko ih je napravio, i s kojom svrhom…

Arheologija se sve češće susreće s potpuno neobjašnjivim pronalascima, a evo jedne od zabavnih lista koja će vas natjerati da još jednom razmislite o ljudskoj povijesti i teorijama zavjere.

Dropa diskovi – 716 čudnih diskova s još čudnijim znakovima po sebi koji više nisu u kineskom muzeju gdje su bili… možda zato što hijeroglifi pričaju priču o svemirskom brodu koji se srušio u planinama.

Kamene kugle iz Kostarike – stotine kugli razasuto je područjem Diquis Delta i pripisuju se izumrloj kulturi istog imena… ali kako su napravljene?

Bagdadska baterija – stari stanovnici Iraka znali su svašta, no izgleda da su imali i struju.

Modeli aviona – od starog Egipta do civilizacija Srednje Amerike, grobnice su pune malih modela aviona… starih više od tisuću godina.

Karta Pirija Reisa – turski general koji u 1513. godini ima preciznu kartu s ucrtanim Amerikama i – Antarktikom?

antikythera

Kamenje iz Ice – Peru krije mnoge tajne, a među njima je i ovo kamenje koje je prekriveno vrlo preciznim crtežima dinosaura…

Nemogući fosili – otisak ljudske ruke u škriljevcu pronađen na kanadskom Arktiku star je… 110 milijuna godina, a otisak sandale pronađen u Utahu u glini staroj između 300 i 600 milijuna godina.

Mehanizam iz Antikitere – analogno računalo staro preko 2 tisuće godina izvučeno iz mora kraj istoimenog otoka.

Londonski čekić – Čekić u stijeni pronađen u teksaškom Londonu star je – 400 milijuna godina.

Južnoafričke metalne kuglice – Iskapaju ih širom južnoafričkih rudnika, a stare su – 2.8 milijardi godina.

metro-portal.hr


Komentariši