17 August, 2018 3:10 AM
Home » Magazin » Muzika » Eurosong 2016: Objavljen redoslijed nastupa – BiH nastupa sedamnaesta

Eurosong 2016: Objavljen redoslijed nastupa – BiH nastupa sedamnaesta

Europska radiodifuzna unija EBU jutros je objavila redoslijed nastupa za obje polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga, na osnovu kojeg će u prvom polufinalu, 10. maja predstavnici Bosne i Hercegovine nastupiti pretposljednji, sedamnaesti

U skladu s formatom koji je uveden 2013. godine, producenti show programa su napravili redoslijed nastupa u kojem svaka pjesma treba da dođe do izražaja te se na taj način kreira uzbudljiv televizijski show.

Tako će u prvom polufinalu redoslijedom nastupiti predstavnici Finske, Grčke, Moldavije,  Mađarske, Hrvatske, Holandije, Armenije, San Marina, Rusije, Češke, Kipra, Austrije, Estonije, Azerbejdžana, Crne Gore, Islanda, Bosne i Hercegovine te Malte.

U drugom polufinalu, 12. maja redoslijed nastupa je – Latvija, Poljska, Švicarska, Izrael, Bjelorusija, Srbija, Irska, Makedonija, Litvanija, Australija, Slovenija, Rumunija, Bugarska, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albanija i Belgija.

Prvi put ove godine, umjesto dosadašnjih 120 minuta, polufinalne večeri trajat će 125 i 130 minuta, saopćeno je iz Eurosong infa.

pogodak.ba/fena.ba


Komentariši