16 August, 2018 2:23 AM
Home » Lifestyle » Ljubav i sex » Loša vijest za romantičare: Ne postoji ljubav na prvi pogled, ali postoji strast

Loša vijest za romantičare: Ne postoji ljubav na prvi pogled, ali postoji strast

Kako je dokazalo je jedno škotsko istraživanje, imamo lošu vijest za sve nepopravljive romantičare… Naime, ne postoji ljubav na prvi pogled već samo strast

Istraživanje se provodilo na pripadnicima oba spola. Njima su pokazana četiri seta fotografija: žene koje su izgledale sretno, žene koje su izgledale zgroženo, sretni muškarci i zgroženi muškarci.

Zadatak ispitanika i ispitanica je bio da ocijene privlačnost slika u paru – muško i žensko, a na temelju mišljenja dobrovoljaca, stručnjaci na čelu sa dr. Benom Jonesom, otkrili su da se privlačnost temelji na socijalnim znakovima koji jasno ukazuju na zainteresiranost. Drugim riječima, najviše nam se sviđaju osobe čiji pogled otkriva da smo im privlačni, jer nam se time podiže ego i osjećamo se bolje u vezi sebe.

“Čini se da je ipak riječ o pomalo narcisoidnom ponašanju. Ljude privlače ljudi kojima su i oni privlačni. Dakle, ako nekoga gledate u oči uz osmijeh, pokazujete privlačnost a vrlo vjerojatno ćete i vi biti privlačni toj osobi. Na neki način volimo svoj odraz u drugima”, otkrio je dr. Jones.

Ljubav na prvi pogled zapravo je sa željom za seksom isprepletana s egom, a prema mišljenju stručnjaka veze koje se počinju na taj način uglavnom su osuđene da budu kratkog daha.

portaloko.hr


Komentariši