16 August, 2018 12:06 AM
Home » Lifestyle » Ljubav i sex » Ljubavne niti: Zašto bi se parovi trebali više gledati?

Ljubavne niti: Zašto bi se parovi trebali više gledati?

Čini se kako je upravo intenzivno gledanje jedno drugoga u oči ono što vašoj vezi najviše treba…

foto: profimedia.com

Zasigurno ste negdje čuli ili pročitali kako intenzivno gledanje partnera u oči produbljuje intimnost među vama te kako se upravo intenzivnim gledanjem u nekoga možete i zaljubiti. Ova je teorija oživljena prošle godine kada su mnogi parovi diljem svijeta iskušali ljubavni eksperiment koji je uključivao 36 pitanja, a uključivao je, između ostaloga, i gledanje u partnerove oči pune četiri minute.

A koliko u ovoj teoriji ima istine odlučio je istražiti i poznati YouTube kanal SoulPancake koji je za istraživanje regrutirao 6 parova, kako onih u friškim vezama tako i onih u dugotrajnim brakovima, a jedan od najljepših rezultata istraživanja bio je slučaj para koji je u braku 55 godina. Zaljubljeni je suprug nakon intenzivnog gledanja u oči svoje voljene rekao da ‘kada ju tako pozorno promatra izbliza, shvaća koliko mu je potrebna i koliko mu znači’.

Japanska studija objavljena u magazinu ‘Neuroimage’ također je dala svoj obol ovoj temi pokušavši dokučiti kako gledanje u oči može u toj mjeri produbiti intimnost. Znanstvenici su tijekom provođenja studije snimali aktivnost mozga za vrijeme intenzivnog gledanja parova te došli do zaključka kako gledanje u oči dovodi do usklađenja aktivnosti mozga među partnerima. Dakle, kada se vi i vaš voljeni nježno gledate, nije da samo imate osjećaj da ste povezaniji, već se vaši mozgovi doslovno usklađuju i dovode vas na istu valnu duljinu.

cosmopolitian.hr


Komentariši