23 Juli, 2018 5:47 PM
Home » Izdvojeno » Kontroverzno: Uznemirujuće teorije zavjere o vanzemaljcima

Kontroverzno: Uznemirujuće teorije zavjere o vanzemaljcima

Teorije zavjere najčešće se bave izvanzemaljcima, jer svakoga dana sve više dokaza o njihovom postojanju i čudnovatim poslovima na Zemlji izlaze na svjetlo dana

Teorije zavjere nisu izmišljotina modernih vremena, ima ih oduvijek, no u zadnjih par desetaka godina najpopularnije su one u koje su uključeni izvanzemaljci.

Planet X, Nibiru, Hercolubus

Kako god vi njega željeli zvati, radi se o planetu koji bi, sve upućuje na to, mogao napraviti prilične probleme našoj civilizaciji. Planet X ili Nibiru omiljena je teorija zavjere mnogih, a što se zapravo tu može proglasiti istinom, a što je jednostavno mit bez podloge.

Planet X ili Nibiru golica maštu teorija zavjere, astronoma i poslovičnih katastrofičara već više od trideset godina, od prosinca 1983. godine kad su astronomi koji koriste svemirski teleskop IRAS objavili da su u infracrvenom spektru uočili svemirsko tijelo veličine Jupitera koje bi zapravo moglo biti dio Sunčevog sustava.

Ovu su misterioznu pojavu uočili dva puta u šest mjeseci blizu konstelacije Oriona, a objekt je bio toliko hladan da nije emitirao nikakvu svjetlost, što bi objasnilo činjenicu da do tada nije uočen običnim teleskopom sa Zemlje.

Štoviše, ekipa iz IRAS-a izvijestila je javnost da se objekt kreće prema Zemlji, a velik dio astronoma je odahnuo, jer su već desetljećima tvrdili da Planet X mora postojati i da je sad vrijeme da mu se da neko ime.

No, četiri godine kasnije NASA je izvjestila da njihove letjelice Pioneer koje istražuju najudaljeniji dio Sunčevog sustava nisu pronašle nikakve dokaze za tvrdnju da Planet X postoji i tu je, što se njih tiče, priča završila.

No, laže li nas NASA i pokušava li nam sakriti neke važne informacije? Naime, dokazi za postojanje velike planete u najudaljenijem dijelu Sunčevog sustava postoje u izračunima astronoma stoljećima, tako da je još prije otkrića Neptuna, osme planete Sunčevog sustava teorija o barem dva velika planeta u tom dijelu sustava bila općeprihvaćena.

Na kraju se pokazalo da su izračuni koje je napravio Urban La Verrier temeljem odstupanja u putanji Urana u potpunosti odgovaraju putanji Neptuna. Ipak, Neptun je bio previše malen da bi uzrokovao sve uočene anomalije, a i njegova je putanja očito pod utjecajem neke veće planetarne mase u blizini, tako da se još od tada traži Planet X.

Dodatnu buru je iste 1984. godine uzrokovao paleontolog Richard A. Muller teorijom da se masovni nestanci života na Zemlji događaju u redovitom ciklusu od 26 milijuna godina, tvrdeći da je moguće da neko golemo tijelo svako toliko prođe kroz Oortov oblak kometa na rubu našeg Sunčevog sustava, izbaci iz njega više kometa od kojih jedna pogodi Zemlju i uzrokuje katastrofu.

Uz to, John Anderson, znanstvenik koji radi za NASA-in Jet Propulsion Laboratory ustvrdio je da je moguće da su letjelice Pioneer promašile Planet X jer ga njegova čudna orbita dovodi blizu ostalih planeta Sunčevog sustava svakih 700 do 1.000 godina.

Naravno, u cijeloj priči oko Planeta X ne smije se izostaviti Zecharia Sitchin koji je interpretacijom starih sumerskih zapisa došao do spoznaje o planetu Nibiru koji se svakih 3.600 godina pojavljuje u našem Sunčevom sustavu.

Tako su se Planet X i Nibiru spojili u jednu misterioznu priču, a prvu teoriju koja je uzela u obzir sve gornje navode predložila je 1995. godine Nancy Lieder tvrdeći da će prolazak Planeta X kraj Zemlje uzrokovati promjenu polova i totalnu katastrofu, koja se prema njenim izračunima trebala dogoditi još 2003. godine. Kad je to prošlo bez incidenata, Planet X i Nibiru spojili su se s Majanskim kalendarom i izazvali paniku krajem 2012., a pošto je i to prošlo, čekamo novi datum.

Roswell

Dovoljno je samo napisati ime ovog američkog gradića na Google pa da bujica priča o NLO-ima krene…

Dana 3. srpnja 1947. godine dogodio se pad lebdećeg objekta koji se srušio u blizini gradića Roswell u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko. Tragove metalnih krhotina razbacanih po polju pronašli su farmeri William “Mac” Brazel i njegov susjed Dee Proctor, o čemu su u nedjelju 6. srpnja obavjestili lokalnu policiju. Šerif je s događajem upoznao bojnika Jesseja Marcela, obavještajnog časnika iz Zrakoplovne baze Roswell (RAAF), koji je s timom pokupio ostatke razasutog materijala.

Uskoro je lokalna radio stanica KGL dobila službeno priopćenje od poručnika Waltera Hauta u kojem se tvrdi kako je američka vojska došla u posjed srušenog letećeg tanjura. U utorak 8. srpnja lokalne novine Roswell Daily Record objavile su senzacionalni članak pod naslovom RAAF je zarobio leteći tanjur na farmi u okolici Roswella. Istog dana vijest je objavljena na ABC Newsu.

Medijska senzacija ubrzo je utihnula. Došao je demant od strane vojske u kojem se tvrdilo kako se zapravo ne radi o ostacima srušenog letećeg tanjura, već o ostacima meteorološkog balona. Slučaj je za duže vrijeme zaboravljen, da bi se od kraja 70-ih godina 20. stoljeća razvila velika rasprava o tome što se doista dogodilo toga dana na području Roswella.

Godine 1994. zračne snage su priznale kako se nije radilo o padu meteorološkog balona, već da je posrijedi bio tada tajni vojni eksperiment poznat pod imenom Projekt Mogul čiji je cilj bio izrada naprave koja će otkrivati udarne valove testiranja sovjetskih nuklearnih bombi.

Naravno, teorije zavjere i dalje tvrde da se radi o padu NLO-a i da su zarobljeni izvanzemaljci, za koje se misli da su još uvijek živi i pomažu Vladi SAD u stvaranju novih oružja.

Projekt Solar Warden

Tajnoviti američki svemirski program u koji su uključeni izvanzemaljci i njihova flota NLO-a.

Dark Knight

Nedvojbeno postojeći satelit snimljen stotinama puta koji je navodno u orbiti Zemlje već 13 tisuća godina…

Tamni vitez ili poznati Black/Dark Knight, satelit koji se misteriozno pojavljuje u orbiti oko Zemlje i prvi je puta snimljen još daleke 1960., ponovno je ulovljen u prolazu, ali ovoga puta kao i tada kamerom sa Zemlje.

Wowforreeel, naš omiljeni snimatelj i analitičar na svom YouTube kanalu objavio je snimke na kojima se nakon uvećanja vidi NLO jednakog oblika kao i onaj na famoznoj snimci od 3. lipnja 1960. godine nastaloj u tvornici aviona Grumman na Long Islandu gdje je postavljena kamera za praćenje.

Sedam mjeseci prije znanstvenici su uočili njegovo kretanje na radaru, a šest godina prije toga ulovljeni su čudni signali iz orbite za koje je jedan od radio amatera koji ih je snimio ustvrdio da zapravo predstavljaju, nakon dekodiranja, sliku zvjezdanog sustava Epsilon Bootes pred 13 tisuća godina, pa je tako i procijenjena starost Dark Knighta.

Društvo Vril

Nadljudska rasa koja živi ispod Zemlje? Ni to nije nemoguće, kažu teorije zavjere.

Ubojstvo J. F. Kennedyja

Da, i tu su uspjeli ugurati izvanzemaljce, a teorija zavjere o tom činu ima napretek. Špekulacije su se pojavile nakon što je objavljeno pismo predsjednika Johna Kennedyja u kojem od šefa CIA-e traži da mu se pokažu tajni dokumenti o NLO-ima.

Tajni memorandum o kojem je riječ jedno je od dva pisma u kojima je Kennedy tražio informacije o paranormalnim pojavama. Posljednje pismo poslano je 12. studenog1963. godine, samo deset dana prije ubojstva, a CIA je tek sada objavila tu informaciju.

Pisac William Lester izjavio je da mu je CIA dala pisma po zakonu o slobodi informacija nakon što je podnio zahtjev istražujući za novu knjigu “Slavljenje slobode: JFK i nove granice”.

Predsjednikovo zanimanje za NLO-e neposredno prije smrti vjerojatno će potaknuti sumnje pristalice teorije zavjere o tome tko zapravo stoji iza njegovog ubojstva. Istraživači misterije izvanzemaljaca kažu da posljednja otkrivena pisma ukazuju da je predsjednik mogao biti ubijen samo zato da ne bi otkrio istinu o NLO-ima.

Predsjednik Kennedy je pored prvog pisma agenciji CIA, u kome traži dokumente o NLO, u drugom pismu upućenom administratoru NASA-e izrazio želju za suradnju s bivšim SSSR-om u zajedničkim aktivnostima u svemiru.

Lester smatra da je interes Kennedyja za NLO bio potaknut zabrinutošću zbog odnosa SAD-a i SSSR-a. Jedan od razloga zabrinutosti je bilo to što je veliki broj NLO viđen nad današnjom Rusijom je Kennedy bio zabrinut da bi Sovjeti mogli pogrešno protumačiti NLO-e kao napad SAD, vjerujući da su to američke letjelice, rekao je Lester.

“Ja mislim da je to bio jedan od razloga zbog kojih je Kennedy htio doći do tih informacija i izvući ih iz nadležnosti NASA-e kako bi mogao Sovjetima reći: ‘Gledajte to nismo mi, mi to ne radimo, mi ne provociramo'”.

Teoretičari zavjere tvrde da ova pisma sada pojačavaju interes za jedan sporan dokument pod nazivom “spaljeni memorandum”, za koji je jedan od istražitelja tvrdi da ga je dobio 90-ih.

Memorandum je navodno izvučen iz vatre prilikom spaljivanja dokumenata CIA i dostavljen istražiteljima NLO-a. U memorandumu se spominje ime “Lancer” što je bila šifra za Kennedyja.

Na prvoj strani, direktor CIA navodno piše: “Kao što znate Lancer se raspitivao oko naših aktivnosti, što mi ne smijemo dopustiti. Molim dostavite vaš stav do listopada. Vaše akcije o ovom pitanju su odlučujuće za dalji opstanak skupine”.

Novi vlasnik “spaljenog memoranduma”, koji je kupio 2001. godine, također, smatra da je Kennedy postavljao pitanja o NLO-ima zbog kojih ga je CIA “uklonila”.

Drevni astronauti

Količina slika, gravura i svih mogućih artefakata na kojima su vidljivi drevni astronauti je zapanjujuća.

Area 51

O ovoj bazi koja stvarno postoji, no zapravo ne postoji, ali možete doći do nje, ali ne možete ući … napisano je vjerojatno najviše članaka i razvijeno najviše teorija zavjere. Area 51 na meti je teorija zavjera već dugo, a glasine o čudnovatim eksperimentima i suradnji s izvanzemaljcima nemoguće je zanemariti.

Area 51 i dalje čuva svoje tajne, no od pojave interneta sve teže i teže, jer gotovo na dnevnoj bazi činjenice koje izlaze u javnost idu sve više u prilog teorijama zavjera koje se desetljećima pletu oko ove baze koja je javna tajna.

Ekipa s YouTube kanala Dark5 u odličnom je videu spojila 5 najvećih tajni ovog misterioznog projekta koji se redovito povezuje s izvanzemaljcima.

– Priznanja na samrtnoj postelji – Boyd Bushman, bivši inženjer koji je radio u Area 51 snimio je 2014. nevjerojatno priznanje u kojem je pokazao cijeli niz fantastičnih snimki izvanzemaljaca koji, prema njegovim navodima, čine dio osoblja ove tajanstvene baze.

– Misteriozne nesreće – navodno je dvadesetak zaposlenika Area 51 preminulo od nepoznatih bolesti koje su izazvale toliko strašne deformacije da je sve zavedeno kao državna tajna

– Crna kuga – ma koliko se zračne snage, pod čijom je jurisdikcijom Area 51, trudile uvjeriti javnost da se radi o napuštenoj bazi, tvrdi se da se na ljudima i izvanzemaljcima i dalje provode eksperimenti duboko pod zemljom koji su na kraju uspješno iznjedrili hibridna bića, pola ljude, pola izvanzemaljce … a ima i onih koji kažu da je to samo zavaravanje javnosti, jer se zapravo eksperimentira s virusom kuge

– Ostaci NLO-a iz Roswella – možda i najpopularnija teorija zavjere koja tvrdi da su nakon pada NLO-a u Roswellu ostaci prevezeni u Area 51 gdje se pokušava iskoristiti izvanzemaljska tehnologija

– Ljudski zamorci – najluđa teorija zavjere od svih prema kojoj je kod Roswella pao ruski avion u kojem su bili genetski modificirana djeca koje je proizveo zloglasni Josef Mengele za Ruse, a Staljin ih je poslao da se sruše u SAD kako bi izazvali paniku?!

Sve u svemu, Area 51 i dalje ostaje misterija…

Projekt Serpo

SAD razmjenjuju ljude s bićima s planete Serpo u sustavu Zeta Reticuli … zvuči kao da su pisali redikuli, no ipak…

metro-portal.hr


Komentariši