22 Juni, 2018 9:25 AM
Home » Izdvojeno » Mitovi ili događaji: Misteriozni nestanci izgubljenih civilizacija

Mitovi ili događaji: Misteriozni nestanci izgubljenih civilizacija

Izgubljene civilizacije i zemlje na kojima su obitavale muče ljude tijekom cijele pisane povijesti, jer su činjenice o njima maglovite, postoje određeni čvrsti dokazi da su postojale, no i dalje ne znamo gdje su zapravo…

Mu

Opjevana u hitovima KLF-a, Mu je civilizacija koja se, prema predanju, nalazila na istoimenom kontinentu u Pacifiku. Naseljavala ju je napredna civilizacija Nacaal u razdoblju između 50.000 do 12.000 godina prije Krista, a onda je stigla kataklizma … Tvrdi se da su stari Egipćani i Maje njihovi potomci.

Hy-Brazil

Otok u Keltskom moru koji je bio na svim pomorskim kartama od 1325. do kraja 19. stoljeća kada je – nestao …Navodno je bio stalno okružen maglom osim jedan dan svakih sedam godina.

Iram od stupova

Spominje se i u Kur'anu, a radi se o civilizaciju punoj stupova (?!) na području današnjeg Omana. Narod Ad koji je tamo živio navodno se odmetnuo od Allaha, pa im je poslana strašna pješčana oluja koja je trajala tjedan dana i zakopala ih u pijesak … a 1991. godine otkriveno je da se ne radi o legendi, već o stvarnom gradu koji je nestao pod pijeskom.

Zealandia

Novi Zeland zapravo je vrh potonulog kontinenta Zealandie koji se odvojio od Australije i potonuo u nekoj velikoj kataklizmi … ne treba ni naglašavati da teorija zavjere ima kao u priči…

Doggerland

Sve do zadnjeg ledenog doba Doggerland je bio povezan sa Skandinavijom i Velikom Britanijom kao veliko područje u Sjevernom moru, sve dok ga nije potopio megatsunami.

Lemurija

Priče kažu da je Lemurija bila dio kontinentalne mase u Indijskom oceanu koji je spajao Australiju, Indiju i Madagaskar, naseljen visokorazvijenom civilizacijom.

Atlantida

Vjerojatno najspominjanija izgubljena civilizacija svih vremena, kontinent koji je potonuo između Europe i Amerike u jednoj noći užasne kataklizme…

metro-portal.hr


Komentariši