16 August, 2018 3:58 AM
Home » Ekonomija » Pannonica Tuzla: U planu izgradnja natkrivenog jezera

Pannonica Tuzla: U planu izgradnja natkrivenog jezera

U planu vizije razvoja kompleksa Panonskih jezera u Tuzli je izgradnja natkrivenog jezera

“Pannonica bi trebala imati i jedan natkriveni kupališni kapacitet koji bi nam omogućio da ostvarujemo prihode i tokom zime. Naravno, to je skupa zabava. Grad koji je jedini investitor ovdje za sada nema dovoljno finansijskih sredstava da uloži u izgradnju takvog objekta. Međutim, to je u našim planovima. Do tada  ćemo raditi manje projekte, kao što je novo slano jezero. Tuzla je već sada prepoznata kao grad slanih laguna i sigurno je da ćemo ići u širenje kompleksa i  izgradnju novog jezera”, kazao je za TIP direktor  JKP “Pannonica” Tuzla Maid Porobić.

Pozitivno poslovanje

Prema riječima našeg sagovornika,  JKP “Pannonica” Tuzla se samostalno finansira, a u prošloj godini ostvaren je profit u iznosu od 176 hiljada KM.

“Vi znate da je 2014. godina bila katastrofalna. Mi smo tada pretrpili ogromnu štetu na postrojenjima i imali gubitak preko 300 hiljada KM. U 2015. godini smo sanirali štetu i kreditno se zadužili da pokrijemo gubitke. Treba znati da se “Pannonica” samofinansira. Ni fening ne ide iz budžeta grada koji je vlasnik. Prošla godina nam je bila rekordna i po ostvarenoj dobiti koja je iznosila 176 hiljada KM”, kazao je Porobić i dodao:

“Mi svojim cijenama ulaznica, koje su najniže u regionu, želimo omogućiti svima da mogu da dođu i uživaju na kompleksu slanih jezera. Uprkos tome poslujemo pozitivno”.

tip.ba


Komentariši