22 Septembar, 2018 8:03 AM
Home » Autobiz » Inovacije iz BMW-a: Najavljena poboljšanja benzinskih i dizelskih motora

Inovacije iz BMW-a: Najavljena poboljšanja benzinskih i dizelskih motora

Nova će generacija BMW-ovih Efficient Dynamics motora, koja uključuje 3 i 4-cilindrične benzinske i dizelske pogonske strojeve biti u prvom redu ekonomičnija, čišća i rafiniranija s obzirom kako je naglasak u njihovoj doradi upravo stavljen na te stavke

Dakako, ovi će motori pokretati BMW-ove i minijeve modele, moći se ugrađivati poprečno i uzdužno, a među prvima koji će ih dobiti bi trebala biti nova serija 5.

Benzinski bi motori (svi su Twin Power) trebali biti osnaženi za otprilike 7 KS, a okretni moment će im narasti za oko 20 Nm. Potrošnja goriva i emisije štetnih plinova bi trebale biti smanjena za oko 5%. Nadalje, unaprijeđen je turbopunjač, sustav ubrizgavanja goriva, sustav hlađenja i sl.

Dizelski 4-cilindrični motori će svi prijeći na bi-turbo, a potrošnja i emisije će im biti smanjena za oko 5%. Za snižavanje štetnih emisija će biti zaduženi novi EGR sustav (recirkulacija ispušnih plinova) te SCR (selective catalytic reduction – selektivna katalitička redukcija) koja će dodatno sniziti emisiju NOx-a u uvjetima stvarne, odnosno realne cestovne vožnje.

Ostale izmjene uključuju dorađeni common-rail sustav ubrizgavanja goriva s većim pritiskom, kao i izmjene u konstrukciji i dizajnu klipova koji će smanjiti vibracije i povećati ekonomičnost vozila.

pogodak.ba/federalna.ba/autonet.hr


Komentariši